Social Icons

TEST

Selasa, 9 Jun 2009

Resepi Ketayap Kak Fae


Resipi Ketayap :

Kulit ;
500gm Tepung
2biji Telur
125ml Santan
125ml Air
Pewarna Hijau @ Air perahan pandan
Secubit Garam

Inti ;
1biji Kelapa Parut
125gm Gula Merah
250gm Gula Putih
Secubit Garam

1) Untuk inti, satukan bahan2 inti, kacau sebati & masak sehingga likat.
2) Untuk kulit, satukan bahan2 kulit & kacau sebati. Kalo pekat tambahkan skit air.
3) Masak adunan kulit seperti dadar, letak inti & gulung.
4) Dekiagari.

* Resipi atas permintaan Naishim

P/s : Kak Fae..terima kasih..terharunya..walaupun kak fae tak sihat tapi..kak fae gagahkan diri jua tunaikan permintaan shim ni.. ni yang rasa nak terbang ke Jepun sekarang juga.. Ab Elmi..jaga kak fae lek lok ye..MOga cepat sembuh.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.